Pulitzer Prize Lecture Series 2021

Matt Apuzzo

Pozrite si záznam prednášky:

Trojnásobný víťaz Pulitzerovej ceny Matt Apuzzo

Držiteľ Pulitzerovej ceny za investigatívnu žurnalistiku, domáce spravodajstvo a službu verejnosti, medzinárodný korešpondent New York Times a investigatívny reportér pôsobiaci v Bruseli. To je Matt Apuzzo, ktorý sa vo svojej novinárskej praxi zameriava na oblasť národnej bezpečnosti, spravodajských služieb a presadzovania práva.

Je spoluautorom knihy „Nepriatelia vnútri“, vyučoval žurnalistiku na Georgetownskej univerzite a na Slovensku sa predstaví s prednáškou „Cez reálne hrozby ku skutočným správam“.

Cez reálne hrozby ku skutočným správam

Prečo je riskantné, keď sa politici obrátia proti novinárom? Matt Apuzzo bol sám v situácii, keď mu americká vláda zhabala záznamy z telefónu. Na prednáške v Bratislave bude hovoriť o nebezpečenstvách, ktoré číhajú na slobodné médiá, a o tom aké riziko predstavujú podliezavé zásahy do práce médií pre žurnalistiku, ale aj pre demokraciu ako takú.

Prednášky nositeľa Pulitzerovej ceny Matta Apuzza priniesla Nadácia Tatra banky v rámci svojho programu Pulitzer Prize Lecture Series v spolupráci s hlavným organizátorom Nadáciou Petit Academy a Univerzitou Komenského v Bratislave.